Киш с тиквички, козе сирене и бекон

Необходими продукти:
- 1 лист маслено тесто
- 1 тиквичка
- 1 глава лук
- 100 грама бекон, нарязан на лентички
- 200 грама козе сирене
- 2 яйца
- 200 милилитра сметана за готвене
- зехтин, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса, без вентилатор, на горен и долен реотан. Разточете тестото и наложете върху форма за пай. Прободете дъното с вилица и оставете настрана. Измийте, нарежете тиквичките и лука на тънки филийки и натрошете сиренето.
Загрейте малко зехтин в тиган и запържете тиквичките. Отцедете и оставете встрани. В същата мазнина сотирайте лука, бекона и добавете сиренето. Охладете сместа, разбийте яйцата, подправете със сол, черен пипер и комбинирайте двете смеси.
Разпределете върху кората за пай и украсете с отделените по-рано кръгчета тиквички. Запечете киша в продължение на 30-35 минути. Разрежете и поднесете. Вкусен е както топъл, така и студен.
Добър апетит!
Източник: www.manzanaycanela.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Бързи питки без месене
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Камембер/Камамбер (меко френско сирене)
Коментари към Киш с тиквички, козе сирене и бекон