Печени тиквички в кисело мляко със сирене и чесън

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша кисело мляко
- 1 голяма скилидка чесън, пресована или настъргана на ситно
- сол кашер или морска сол
- 6 малки тиквички, разрязани надлъжно на половина
- студено пресован зехтин
- 3/4 чаена чаша натрошено сирене
- 2 супени лъжици пресен копър
- кората на 1 малък лимон, настъргана на ситно
- едро смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на средно силен огън.
- В малка купа смесете киселото мляко и чесъна, подправете със сол на вкус и разбъркайте.
- Намажете тиквичките със зехтин от двете страни и ги поръсете със сол.
- Поставете ги в грил тигана с отрязаната част надолу и ги запечете, докато покафенеят.
- Обърнете от другата страна и продължете да печете до пълната им готовност - общо около 10 минути.
- Прехвърлете чесновото кисело мляко в голяма чиния и отгоре разпределете тиквичките.
- Поръсете ги с натрошеното сирене, копъра и настърганата лимонова кора.
- Подправете с едро смлян червен пипер и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: cookbooks365.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЛАКТАНА БИО 1 600 г
АПТАМИЛ ADC 400 г
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г
АПТАМИЛ 3 ПРОНУТРА 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Тутманик
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Печени тиквички в кисело мляко със сирене и чесън