Пълнени тиквички със сирене, зеленчуци и орехи

Необходими продукти:
4 тиквички
1 глава лук
2 моркова
1 сладка чушка
2 супени лъжици доматено пюре
100 грама сирене (може Фета или друго по ваш избор)
1/2 чаена чаша орехови ядки
1 яйце
100 милилитра олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Поставете дълбок съд с вода на котлона. Когато заври, в нея сложете тиквичките за 4-5 минути, след което ги прехвърлете в тенджера със студена.
Нарежете ситно лука, морковите, чушката и ги изпържете в нагорещено олио.
Отрежете горната част на тиквичките по дължина и издълбайте част от вътрешността им, за да се получат лодки.
Нарежете на ситно, прибавете към зеленчуците. Сложете доматеното пюре и нека всичко се пържи до готовност на продуктите.
Подредете в тава подготвените тиквички.
Нарежете сиренето на кубчета и към него прибавете ореховите ядки, изпържените зеленчуци, чукнете яйцето и подправете сместа на вкус.
С нея напълнете лодките.
Поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната при температура от 200 градуса за 30 минути.
Поднесете го горещо.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл.
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 8.1 СВЕТЪЛ ПЕПЕЛНО РУС
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 150 мл
ЕЛЛИПС ВИТАМИНЕН СЕРУМ ЗА БЛЕСТЯЩА КОСА 1 мл * 8
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Орехи - ползи и вреди
- Тутманик
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Пълнени тиквички със сирене, зеленчуци и орехи