Чеснови пилешки шишчета с тиквички и лимонов сос

Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе, нарязано на кубчета
- 1 зелена тиквичка
- 1 жълта тиквичка
- 1 глава червен лук
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- сок от един лимон
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- стръкче пресен копър
- дървени или метални шишчета
за маринатата:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 3 скилидки чесън, фино нарязани
- 20 милилитра лимонов сок
- 5 грама настъргани лимонови кори
- 2-3 стръка нарязан пресен риган
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета, чушките и лука на кубчета. Пригответе маринатата като смесите в купа зехтина, чесъна, лимоновия сок, коричките, ригана, солта и пипера. Разбъркайте сместа и овкусете месото.
Оставете да престои за два часа. Подправете зеленчуците със сол, вземете шишче и нанижете пилешко, чушка, тиквичка, лук. Редувайте продуктите и пригответе останалите шишчета по същия начин. Загрейте скара или барбекю и изпечете до готовност.
Покрийте шишчетата с капак, задушете ги и отцедете отделения от тях сос. Смесете го с лимоновия сок, заквасената сметана и копъра, нарязан ситно. Разбъркайте и поднесете шишчетата, гарнирани с получения сос.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.leancleanandbrie.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Зеленчукова запеканка
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
Коментари към Чеснови пилешки шишчета с тиквички и лимонов сос