Чеснови пилешки шишчета с тиквички и лимонов сос
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе, нарязано на кубчета
- 1 зелена тиквичка
- 1 жълта тиквичка
- 1 глава червен лук
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- сок от един лимон
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- стръкче пресен копър
- дървени или метални шишчета
за маринатата:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 3 скилидки чесън, фино нарязани
- 20 милилитра лимонов сок
- 5 грама настъргани лимонови кори
- 2-3 стръка нарязан пресен риган
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета, чушките и лука на кубчета. Пригответе маринатата като смесите в купа зехтина, чесъна, лимоновия сок, коричките, ригана, солта и пипера. Разбъркайте сместа и овкусете месото.
Оставете да престои за два часа. Подправете зеленчуците със сол, вземете шишче и нанижете пилешко, чушка, тиквичка, лук. Редувайте продуктите и пригответе останалите шишчета по същия начин. Загрейте скара или барбекю и изпечете до готовност.
Покрийте шишчетата с капак, задушете ги и отцедете отделения от тях сос. Смесете го с лимоновия сок, заквасената сметана и копъра, нарязан ситно. Разбъркайте и поднесете шишчетата, гарнирани с получения сос.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.leancleanandbrie.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Чеснови пилешки шишчета с тиквички и лимонов сос