Панирани тиквички с шунка, кашкавал и сирене

Необходими продукти:
- 1-2 тиквички
- 100 грама фино нарязана шунка
- 100 грама фино нарязан кашкавал
- 100 грама сирене
- 3 разбити яйца
- 70 грама брашно
- 70 грама галета
- мазнина за пържене
- сол и черен пипер според вкуса
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките и ги подсолете. Отцедете излишната вода и вземете две от тях.
С помощта на метален ринг изрежете кръгчета от шунката и кашкавала. Подредете ги върху тиквичката и покрийте с втора.
Прикрепете по желание с клечка за зъби. Потопете в яйцата, след това в брашното, отново в първата смес и накрая в галетата.
Сгорещете мазнина и изпържете тиквичките до златиста коричка. Отцедете от излишната мазнина, подредете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Руло от тиквички с ориз, шунка и кашкавал
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
Коментари към Панирани тиквички с шунка, кашкавал и сирене