Панирани тиквички с шунка, кашкавал и сирене
Необходими продукти:
- 1-2 тиквички
- 100 грама фино нарязана шунка
- 100 грама фино нарязан кашкавал
- 100 грама сирене
- 3 разбити яйца
- 70 грама брашно
- 70 грама галета
- мазнина за пържене
- сол и черен пипер според вкуса
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките и ги подсолете. Отцедете излишната вода и вземете две от тях.
С помощта на метален ринг изрежете кръгчета от шунката и кашкавала. Подредете ги върху тиквичката и покрийте с втора.
Прикрепете по желание с клечка за зъби. Потопете в яйцата, след това в брашното, отново в първата смес и накрая в галетата.
Сгорещете мазнина и изпържете тиквичките до златиста коричка. Отцедете от излишната мазнина, подредете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани зелени домати
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Панирани топченца катък
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Хрупкави чушки Халапеньо с крема сирене
Коментари към Панирани тиквички с шунка, кашкавал и сирене