Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки дробчета
- 2 яйца, разбити
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2-3 чаени чаши корнфлейкс, натрошен
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Разделете всяко пилешко дробче на две части и изрежете всички ципи, които ги свързват.
- Подредете ги върху голям лист хартия за печене и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поставете яйцата в купичка, а брашното и корнфлейкса с плитки чинии.
- Оваляйте всяко от дробчетата в брашно, потопете в яйце и накрай оваляйте в галета. Притиснете ги леко, за да прилепнат хубаво.
- Изпържете ги в голям тиган на средно силен огън за около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Извадете дробчетата с помощта на решетъчна лъжица и ги прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцедят.
- Поднесете ги топли.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пилешки дробчета с лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Сушено месо с подправки
- Мариновани пикантни моркови
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Паниран свински език
Коментари към Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс