Хрупкаво пармезаново пиле с корнфлейкс на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета (долни)
- 200 грама настърган ситни пармезан
- 150 грама натрошен фино корнфлейкс
- 10 грама чесън на прах
- сол, черен пипер на вкус
- пресен магданоз, нарязан
- 1-2 супени лъжици зехтин
- соев сос и лимонов сок
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете бутчетата, налейте вода и ги заварете докато побелеят. Охладете местото и го оставете настрана. Смесете пармезана с корнфлейкса, чесъна на прах, солта, черния пипер и пресния магданоз.
Утепайте бутчетата в сместа и ги подредете в тава, застлана с лист пергамент. Поръсете пилешкото със зехтин и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
След готовност, разпределете порции и поднесете бутчетата, гарнирани със соев сос и лимонов сок.
Добър апетит!
Източник: www.anns-lieefoodphotography.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОРНФЛЕЙКС НАТУРАЛЕН 150 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Спагети с пармезан и яйца
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Хрупкаво пармезаново пиле с корнфлейкс на фурна