Пържени свински бейгъли с корнфлейкс

Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 1 глава лук
- 1 сладка чушка
- 100 грама корнфлейкс
- смлян черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Измийте месото, нарежете го на малки парчета. Обелете главата кромид, разрежете я на няколко части. Чушката измийте и нарежете едро, като почистите от семената.
Смесете месото, лука, чушката и смелете с машинка за мелене на месо. Подправете с черен пипер каймата, подсолете я, омесете и приберете в хладилника за половин час.
Изсипете корнфлейкса в найлонов плик и с помощта на точилка натрошете едро.
Когато извадите каймата от хладилника, оформете от нея топчета, като всяко да бъде около 100 грама. След това ги сплескайте и в средата им направете по една дупка (да се получи форма на геврече).
Оваляйте ги в натрошения корнфлейкс и изпържете от двете страни, докато повърхността се покрие със златиста панировка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
- Пържени кюфтета с кашкавал и домати
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Приложете 7 хитрости за здравословни и сочни кюфтета
- Кюфтета в бирен сос
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
Коментари към Пържени свински бейгъли с корнфлейкс