Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота

Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота

Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота - изображение

Повечето сме огромни почитатели на пържените кюфтета и всеки има свой собствен начин да ги приготви. Ние ви предлагаме още един вариант за много хрупкави кюфтенца.

Необходими продукти:

  • 1/3 чаена чаша сирене рикота
  • 2 супени лъжици олио
  • 3 скилидки чесън (пресовани с преса)
  • 2 чаени лъжици семена от фенел – препечени и леко смачкани
  • 1 1 /4 супена лъжица сухи листа градински чай
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 220 грама свинска кайма
  • 24 свежи листа градински чай
  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 1 яйце – леко разбито
  • 2 чаени чаши Панко галета
  • Сос Маринара за сервиране
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесете рикотата с 2 супени лъжици олио и разбъркайте до гладка смес. Добавете смачканите скилидки чесън, подправките – фенела, черния и червен пипер, сол, сухия градински чай. Прибавете месото и размесете с ръце, докато всички продукти се смесят добре.

Със супена лъжица вземете малко от сместа и я оформете на топче с помощта на ръцете си. Подредете топките върху тава, покрия с хартия за печене. Върху всяко кюфте поставете по едно листо градински чай и притеснете леко, за да залепнат. Разделете в 3 чинии брашното, яйцето и панко галетата. Всяко кюфте овалайте първо в брашно, след това потопете в яйцето и овалайте в галетата. Върнете обратно в тавата при останалите кюфтенца.

Загрейте дълбок тиган с повече мазнина – около 4-5 см на дъното му. Когато олиото се е сгорещило достатъчно (ако имате термометър, температурата трябва да достигне 160 градуса) изпържете кюфтетата на части.

Оставете ги да се отцедят върху решетка, поставена върху друга тава, застлана с хартия за печене (така ще успеете по-лесно да почистите след готвене).

Ако искате, може да съхранявате кюфтетата за 1 месец във фризера, след като сте ги изпържили. Когато решите да ги поднесете, подредете ги върху решетка и ги запечете за 15 минути на 140 градуса.

Сервирайте кюфтенцата със сос маринара.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл