Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Повечето сме огромни почитатели на пържените кюфтета и всеки има свой собствен начин да ги приготви. Ние ви предлагаме още един вариант за много хрупкави кюфтенца.
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сирене рикота
- 2 супени лъжици олио
- 3 скилидки чесън (пресовани с преса)
- 2 чаени лъжици семена от фенел – препечени и леко смачкани
- 1 1 /4 супена лъжица сухи листа градински чай
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 220 грама свинска кайма
- 24 свежи листа градински чай
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 яйце – леко разбито
- 2 чаени чаши Панко галета
- Сос Маринара за сервиране
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесете рикотата с 2 супени лъжици олио и разбъркайте до гладка смес. Добавете смачканите скилидки чесън, подправките – фенела, черния и червен пипер, сол, сухия градински чай. Прибавете месото и размесете с ръце, докато всички продукти се смесят добре.
Със супена лъжица вземете малко от сместа и я оформете на топче с помощта на ръцете си. Подредете топките върху тава, покрия с хартия за печене. Върху всяко кюфте поставете по едно листо градински чай и притеснете леко, за да залепнат. Разделете в 3 чинии брашното, яйцето и панко галетата. Всяко кюфте овалайте първо в брашно, след това потопете в яйцето и овалайте в галетата. Върнете обратно в тавата при останалите кюфтенца.
Загрейте дълбок тиган с повече мазнина – около 4-5 см на дъното му. Когато олиото се е сгорещило достатъчно (ако имате термометър, температурата трябва да достигне 160 градуса) изпържете кюфтетата на части.
Оставете ги да се отцедят върху решетка, поставена върху друга тава, застлана с хартия за печене (така ще успеете по-лесно да почистите след готвене).
Ако искате, може да съхранявате кюфтетата за 1 месец във фризера, след като сте ги изпържили. Когато решите да ги поднесете, подредете ги върху решетка и ги запечете за 15 минути на 140 градуса.
Сервирайте кюфтенцата със сос маринара.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Кюфтета с чесън и прясно мляко на фурна
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Приложете 7 хитрости за здравословни и сочни кюфтета
- Топъл сандвич от ръжен хляб с говеждо кюфте
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Спагети с кюфтета в доматен сок
Коментари към Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота