Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук

Необходими продукти:
- 300 грама свински черен дроб
- 100 грама сланина
- 1 яйце
- 1 глава стар лук
- 2 супени лъжици грис
- подправки и олио
Начин на приготвяне:
Почистете свинския дроб от жили и го нарежете на неголеми парчета.
Сланината нарежете по същия начин, като преди тона отстранете кожата.
Главата лук, обелете, разрежете я на 6-8 части.
Смелете всички продукти с помощта на машинка за мелене на месо, използвайки среден по големина накрайник (не превръщайте дроба в каша).
Към получената кайма прибавете 1 сурово яйце, подправете и сложете 2 супени лъжици грис.
Разбъркайте добре и затворете съда с капак. Оставете каймата да престои, за да може грисът да набъбне.
След това загребвайте от сместа със супена лъжица и слагайте в тиган с нагорещена мазнина. По този начин изпържете кюфтета на средна температура, за да не прегорят.
Подходяща гарнитура е картофеното пюре.
Добър апетит!
Източник: priyatnogo-appetita.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински черен дроб – хранителен състав, предимства и недостатъци
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук