Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
Необходими продукти:
- 300 грама свински черен дроб
- 100 грама сланина
- 1 яйце
- 1 глава стар лук
- 2 супени лъжици грис
- подправки и олио
Начин на приготвяне:
Почистете свинския дроб от жили и го нарежете на неголеми парчета.
Сланината нарежете по същия начин, като преди тона отстранете кожата.
Главата лук, обелете, разрежете я на 6-8 части.
Смелете всички продукти с помощта на машинка за мелене на месо, използвайки среден по големина накрайник (не превръщайте дроба в каша).
Към получената кайма прибавете 1 сурово яйце, подправете и сложете 2 супени лъжици грис.
Разбъркайте добре и затворете съда с капак. Оставете каймата да престои, за да може грисът да набъбне.
След това загребвайте от сместа със супена лъжица и слагайте в тиган с нагорещена мазнина. По този начин изпържете кюфтета на средна температура, за да не прегорят.
Подходяща гарнитура е картофеното пюре.
Добър апетит!
Източник: priyatnogo-appetita.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински черен дроб – хранителен състав, предимства и недостатъци
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Топъл сандвич от ръжен хляб с говеждо кюфте
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Оризови кюфтета с царевица и зеленчуци
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Кюфтета от хляб и коприва
Коментари към Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук