Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 малка връзка магданоз, нарязана на ситно
- 1 малка чушка халапеньо, нарязана на ситно /по избор/
- 1/2 кафена лъжичка чили на прах
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици олио
- 1 яйце
- 1/3 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Прехвърлете каймата в голяма купа и добавете лука, магданоза, чушката и подправките.
- Използвайте ръцете си, за да я омесите за кратко, колкото да се разпределят съставките.
- С помощта на супена лъжица оформете кюфтенца с приблизително еднаква големина.
- Оваляйте в брашно, отърсете излишъка и ги разпределете в подготвената тава.
- Печете около 10-15 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете телешките кюфтенца топли, гарнирани със зелена салата и любим сос.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
Коментари към Телешки кюфтенца с магданоз на фурна