Телешки кюфтета с боб в доматен сос

Необходими продукти:
500 грама телешка кайма
2 глави лук
1 яйце
1 супена лъжица нишесте
400 грама сварен боб
200 грама домати
сол, смлян черен пипер, риган - на вкус
1 дафинов лист
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете едната глава лук на ситно и смесете с каймата. Прибавете яйцето, нишестето, риган, черен пипер и сол на вкус. Омесете всичко и оформете малки кюфтета, които изпържете в нагорещен зехтин до образуването на румена коричка.
В отделен съд изпържете останалия лук в малко зехтин и прибавете доматите, нарязани на парчета, също дафиновия лист. Няколко минути по-късно добавете сварения боб, подправете на вкус. Нека всичко се задушава около 3-4 минути и тогава сложете кюфтетата при боба. Следват още 5 минути на слаб огън под капак и ястието е готово.
Поднесете го горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
Коментари към Телешки кюфтета с боб в доматен сос