Телешки кюфтета с елда в доматен сос

Необходими продукти:
500 грама телешко месо
150 грама сланина
50 грама кашкавал
1 яйце
1 глава лук
2 чаени чаши сварена елда
70 грама доматено пюре
олио
1 чаена лъжица захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете месото и сланината с помощта на блендер (може да използвате и готова кайма). Настържете кашкавала. Лука нарежете и изпържете в олио.
Смесете продуктите с елдата, добавете яйцето, овкусете със сол и черен пипер и от получената кайма оформете малки кюфтета. Сложете ги в тенджера.
Направете соса. Изсипете доматеното пюре в тиган, налейте 1 чаша вода, сложете захарта, сол на вкус и нека сместа кипне. Когато това стане, залейте кюфтетата със соса. Задушете ястието в продължение на 30 минути на бавен огън.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Пържени кюфтета с плънка от грах и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пържени кюфтета с чесън и лук
Коментари към Телешки кюфтета с елда в доматен сос