Телешки кюфтета с елда в доматен сос
Необходими продукти:
500 грама телешко месо
150 грама сланина
50 грама кашкавал
1 яйце
1 глава лук
2 чаени чаши сварена елда
70 грама доматено пюре
олио
1 чаена лъжица захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете месото и сланината с помощта на блендер (може да използвате и готова кайма). Настържете кашкавала. Лука нарежете и изпържете в олио.
Смесете продуктите с елдата, добавете яйцето, овкусете със сол и черен пипер и от получената кайма оформете малки кюфтета. Сложете ги в тенджера.
Направете соса. Изсипете доматеното пюре в тиган, налейте 1 чаша вода, сложете захарта, сол на вкус и нека сместа кипне. Когато това стане, залейте кюфтетата със соса. Задушете ястието в продължение на 30 минути на бавен огън.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
Коментари към Телешки кюфтета с елда в доматен сос