Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Телешки кюфтета с гъби и кашкавал

Телешки кюфтета с гъби и кашкавал

Телешки кюфтета с гъби и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама телешка кайма
  • 200 грама нарязани ситно мариновани гъби
  • 1/2 чаена чаша галета
  • 1/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 разбито яйце
  • 2 чаени лъжички пушен червен пипер
  • 100 грама нарязан на кубчета кашкавал
  • пресен магданоз
  • щипка сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

В купичка смесете галетата и прясното мляко. В тиган налейте зехтина и сотирайте лука и чесъна. Прецедете и охладете. Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тава с лист пергамент.

В друг съд сложете каймата, гъбите, лука, чесъна, сместа от галета с прясно мляко, яйцето, пушения пипер и подправете с нарязан магданоз, сол и черен пипер. Омесете каймата и от нея оформете топки.

В средата на всяка сложете кашкавал и дооформете кюфтенца. Подредете ги в тавата и запечете за 20-25 минути. Охладете, подредете в чиния и поднесете.

кюфтета с гъби и кашкавал

Добър апетит!

Източник: theyumyumfactor.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЛечения