Телешки кюфтета с гъби и кашкавал

Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 200 грама нарязани ситно мариновани гъби
- 1/2 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 разбито яйце
- 2 чаени лъжички пушен червен пипер
- 100 грама нарязан на кубчета кашкавал
- пресен магданоз
- щипка сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
В купичка смесете галетата и прясното мляко. В тиган налейте зехтина и сотирайте лука и чесъна. Прецедете и охладете. Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тава с лист пергамент.
В друг съд сложете каймата, гъбите, лука, чесъна, сместа от галета с прясно мляко, яйцето, пушения пипер и подправете с нарязан магданоз, сол и черен пипер. Омесете каймата и от нея оформете топки.
В средата на всяка сложете кашкавал и дооформете кюфтенца. Подредете ги в тавата и запечете за 20-25 минути. Охладете, подредете в чиния и поднесете.
Добър апетит!
Източник: theyumyumfactor.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
Коментари към Телешки кюфтета с гъби и кашкавал