Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 450 грама телешка кайма
- 1/4 чаена чаша жълт лук, настърган
- 1/4 чаена чаша галета
- 1 яйце
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 чаена лъжичка чили сос
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1/2 чаена лъжичка кимион
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
- 1 1/2 чаени чаши доматен сос
- 2/3 чаена чаша настърган кашкавал
- пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В голяма купа смесете лука, галетата, яйцето, магданоза, чили соса, чилито на прах и кимиона. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Добавете каймата и я омесете за кратко.
- Оформете кюфтенцата, като използвате 1 супена лъжица от сместа.
- Подмажете голям тиган с олио и го загрейте на средно силен огън.
- Запечете кюфтенцата за около 3 минути от всяка страна и ги прехвърлете в тавичка.
- Залейте ги с доматения сос и поръсете с настъргания кашкавал.
- Запечете в продължение на 10-12 минути, докато кашкавалът се разтопи.
- Гарнирайте с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: reciperunner.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Задушени кюфтета с тиква
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
Коментари към Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал