Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка

Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка

Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 1/3 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша пшенично брашно
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 2 яйца (едното сурово - за панировката, второто - твърдо сварено за плънката)
  • 50 грама настърган твърд кашкавал
  • 300 грама телешка кайма
  • 1 филия бял хляб
  • сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

Накиснете филията във вода, отцедете течността и смесете хляба с каймата. Подправете.

Съединете настърганите сварено яйце и кашкавал, овкусете със сол и черен пипер. Добавете маслото и разбъркайте.

Загребете 1 супена лъжица от каймата, разстелете слой и в средата му сложете от плънката (1 чаена лъжица). Затворете я от всички страни с каймата, като старателно оформите топче, което леко сплескайте. Така направете и с останалите продукти.

Смесете прясното мляко със суровото яйце и брашното, подправете и разбъркайте до получаване консистенция, наподобяваща течна сметана.

Потопете всяко кюфте в панировката и изпържете от двете страни до златисто.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайл