Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша пшенично брашно
- 1 супена лъжица краве масло
- 2 яйца (едното сурово - за панировката, второто - твърдо сварено за плънката)
- 50 грама настърган твърд кашкавал
- 300 грама телешка кайма
- 1 филия бял хляб
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете филията във вода, отцедете течността и смесете хляба с каймата. Подправете.
Съединете настърганите сварено яйце и кашкавал, овкусете със сол и черен пипер. Добавете маслото и разбъркайте.
Загребете 1 супена лъжица от каймата, разстелете слой и в средата му сложете от плънката (1 чаена лъжица). Затворете я от всички страни с каймата, като старателно оформите топче, което леко сплескайте. Така направете и с останалите продукти.
Смесете прясното мляко със суровото яйце и брашното, подправете и разбъркайте до получаване консистенция, наподобяваща течна сметана.
Потопете всяко кюфте в панировката и изпържете от двете страни до златисто.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Телешко месо с броколи и сос
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Чили кон карне с царевица
Коментари към Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка