Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка

Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша пшенично брашно
- 1 супена лъжица краве масло
- 2 яйца (едното сурово - за панировката, второто - твърдо сварено за плънката)
- 50 грама настърган твърд кашкавал
- 300 грама телешка кайма
- 1 филия бял хляб
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете филията във вода, отцедете течността и смесете хляба с каймата. Подправете.
Съединете настърганите сварено яйце и кашкавал, овкусете със сол и черен пипер. Добавете маслото и разбъркайте.
Загребете 1 супена лъжица от каймата, разстелете слой и в средата му сложете от плънката (1 чаена лъжица). Затворете я от всички страни с каймата, като старателно оформите топче, което леко сплескайте. Така направете и с останалите продукти.
Смесете прясното мляко със суровото яйце и брашното, подправете и разбъркайте до получаване консистенция, наподобяваща течна сметана.
Потопете всяко кюфте в панировката и изпържете от двете страни до златисто.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
Коментари към Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка