Телешки кюфтенца с ориз и доматен сос

Приготвянето на тези телешки кюфтенца ще ви отнеме малко повече от 1 час, а в резултат ще имате 5 порции вкусно и засищащо ястие. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 1 консерва (400 грама) доматен сос
- 1 1/2 чаена чаша вода
Начин на приготвяне
Вземете голяма купа и в нея смесете каймата, ориза, лука и 1/2 чаена чаша вода. Изсипете подправките. Разбъркайте всички съставки добре. Оформете от готовата смес малки кюфтенца, около 3-4 сантиметра в диаметър.
Предварително загрейте фурната до 180 градуса. През това време запържете кюфтенцата за няколко минути, докато станат златистокафяви. Свалете ги от котлона и ги отцедете от мазнината.
В голяма тава смесете доматения сос и 1 чаена чаша вода. Сложете вътре кюфтенцата.
Покрийте тавата с фолио и печете в предварително загрятата фурна 45 минути. Махнете фолиото и печете още 15 минути.
Сервирайте готовите кюфтенца със соса, докато са топли. Приятен апетит!
Източник: allrercipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтета с шамфъстък
Коментари към Телешки кюфтенца с ориз и доматен сос