Телешки кюфтета кофта
Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 1 малка глава лук, настърган
- 1 морков, настърган
- 1 тиквичка, настъргана и отцедена
- 1/4 чаена чаша магданоз, нарязан + за гарниране
- 1 чаена лъжичка чесън, наситнен
- 1 и 1/2 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 яйце
- зехтин за запържване
- млечен сос с мента
Необходими продукти:
Омесете с ръце в купа каймата, лука, моркова, тиквичката, магданоза, чесъна, кимиона и яйцето. Оформете кюфтенца от получената смес.
Загрейте зехтин в голям тиган на средно силен огън. Добавете кюфтенцата и гответе до готовност за около 10 минути, като обръщате от време на време. Сервирайте с нарязан магданоз и млечен сос с мента.
Може да замените телешката кайма с пилешка или агнешка.
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
Коментари към Телешки кюфтета кофта