Телешки кюфтета кофта

Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 1 малка глава лук, настърган
- 1 морков, настърган
- 1 тиквичка, настъргана и отцедена
- 1/4 чаена чаша магданоз, нарязан + за гарниране
- 1 чаена лъжичка чесън, наситнен
- 1 и 1/2 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 яйце
- зехтин за запържване
- млечен сос с мента
Необходими продукти:
Омесете с ръце в купа каймата, лука, моркова, тиквичката, магданоза, чесъна, кимиона и яйцето. Оформете кюфтенца от получената смес.
Загрейте зехтин в голям тиган на средно силен огън. Добавете кюфтенцата и гответе до готовност за около 10 минути, като обръщате от време на време. Сервирайте с нарязан магданоз и млечен сос с мента.
Може да замените телешката кайма с пилешка или агнешка.
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Пържени кюфтета с плънка от грах и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пържени кюфтета с чесън и лук
Коментари към Телешки кюфтета кофта