Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Спаначени кюфтенца със сирене крема

Спаначени кюфтенца със сирене крема

Спаначени кюфтенца със сирене крема - изображение

Необходими продукти:

  • 230 грама сирене крема
  • 1 чаена чаша майонеза
  • 280 грама замразен спанак, размразен и отцеден
  • 1 чаена чаша артишок от консерва, отцеден и нарязан
  • 1 чаена чаша сирене чедър, настъргано
  • 1/2 чаена чаша пармезан, настърган
  • 2 стръка пресен лук, нарязани
  • 1 супена лъжица чесън, пресован
  • олио за пържене

За панировката:

  • 2 яйца, леко разбити
  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша галета

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа смесете сиренето крема с майонезата и ги пасирайте до гладка смес.
  • Добавете спанака, артишока, сирената, зеления лук и чесъна.
  • Охладете сместа за около 20 минути, докато стегне.
  • Загребете от сиреновото тесто с помощта на малка лъжица и оформете кюфтенцата с длани. Подредете ги върху хартия за печене.
  • Прехвърлете яйцата, брашното и галетата в три отделни купи.
  • Потопете всяко сиреново топче в брашно, яйце и галета и го върнете върху хартията.
  • В голям тиган загрейте олио на средно силен огън, като имате предвид, че мазнината трябва да е с дълбочина около 2-3 сантиметра.
  • Изпържете кюфтенцата до златисто кафяв цвят, извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  • Сервирайте топли, гарнирани с любим сос.

Приятен апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноПрезентацииБотаникаАлтернативна медицинаХранене при...СнимкиНовиниДиетиСпорт