Пържени кюфтета с чесън и лук
![Пържени кюфтета с чесън и лук - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/purjeni-kiufteta-s-chesun.jpg)
Необходими продукти:
- 500 грама кайма смес /телешко и свинско месо/
- 1 яйце
- 100 милилитра прясно мляко, леко затоплено
- 100 грама бял хляб
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2-3 скилидки чесън, пресовани
- розмарин
- майорана
- червен пипер
- сол и прясно смлян черен пипер
- 100 грама галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Накъсайте хляба в купа и го залейте със затопленото прясно мляко. Леко разбъркайте с ръце. Хлябът трябва е накиснат в млякото, но не и да плува в него, така че излейте излишъка.
- В голяма купа смесете каймата, лука, чесъна, напоения хляб и яйцето.
- Подправете с розмарин, майорана, червен пипер, сол и черен пипер на вкус и омесете каймата.
- Навлажнете ръцете си и започнете да оформяте кюфтетата, без да ги притискате. Просто търкаляйте каймата в дланите си. Готовите кюфтета подредете върху дървена дъска за рязане.
- Изсипете галетата в чиния.
- Загрейте олио в голям тиган на средно силен огън.
- Вземете едно кюфте, леко го притиснете в дланите си и оваляйте от всички страни в галета, като се уверите, че е покрито равномерно. Повторете с останалите.
- Изпържете кюфтетата до златисто кафяв цвят и ги прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете ги топли със зелена или картофена салата.
Приятен апетит!
Снимки: hubpages.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтета с шамфъстък
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Ливанско кибе с ароматна плънка
Коментари към Пържени кюфтета с чесън и лук