Ливанско кибе с ароматна плънка

Необходими продукти:
за каймата
- 350 грама агнешка кайма
- 350 грама телешка кайма
- 1 люта чушка
- 2 сварени и намачкани моркова
- сол и черен пипер на вкус
за пълнежа
- 100 грама кедрови ядки
- 1 стрък зелен лук
- 250 грама булгур
- подправки по избор (индийско орехче, рас ел ханут, къри)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купа смесете двата вида кайма, пюрираните моркови и прибавете нарязаната люта чушка. Подправете със сол и черен пипер, размесете и я охладете.
В друга купа сипете булгура, сварен предварително, кедровите ядки, нарязания зелен лук и овкусете с подправките. Разбъркайте сместа. Вземете една топка от каймата, разточете я върху намазана със зехтин повърхност.
Сложете 1 супена лъжица от плънката и завийте внимателно краищата, така че да се затворят плътно в средата. Направете останалите кибета по същия начин. Сгорещете мазнина и изпържете до готовност. Отцедете и поднесете със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: masteringpersiancooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОПЕЛЕТО НА ИСТАНБУЛ - ЕЛИФ ШАФАК - ЕГМОНТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Пилешко вретено
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Ябълки под сняг
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
Коментари към Ливанско кибе с ароматна плънка