Зрази от тиква с плънка от кайма

Необходими продукти:
1 средна тиква
1/2 чаена чаша грис
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
400 грама кайма смес
1 глава лук
сол и черен пипер
галета
олио
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, след което я настържете. Задушете в малко олио на среден огън, трябва да омекне. След това налейте прясното мляко и бавно добавете гриса, като бъркате старателно, за да не се получават бучки.
Свалете от котлона, нека се охлади.
През това време в отделен съд изпържете каймата с лука.
Когато тиквеното пюре се охлади, прибавете към него яйцата и разбъркайте. От тестото оформете плоски питки, в средата на всяка сложете по малко от каймата и направете зрази (продълговати кюфтета).
Оваляйте ги в галета и изпържете до образуването на златисто покритие от двете страни.
Добър апетит!
Снимки: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ОРГАНИК ШОП ОБНОВЯВАЩ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ ТИКВА И МЕД 75 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Питки с плънка от кашкавал
- Пълнен патладжан с нахут, домат и чесън
Коментари към Зрази от тиква с плънка от кайма