Зрази от тиква с плънка от кайма

Необходими продукти:
1 средна тиква
1/2 чаена чаша грис
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
400 грама кайма смес
1 глава лук
сол и черен пипер
галета
олио
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, след което я настържете. Задушете в малко олио на среден огън, трябва да омекне. След това налейте прясното мляко и бавно добавете гриса, като бъркате старателно, за да не се получават бучки.
Свалете от котлона, нека се охлади.
През това време в отделен съд изпържете каймата с лука.
Когато тиквеното пюре се охлади, прибавете към него яйцата и разбъркайте. От тестото оформете плоски питки, в средата на всяка сложете по малко от каймата и направете зрази (продълговати кюфтета).
Оваляйте ги в галета и изпържете до образуването на златисто покритие от двете страни.
Добър апетит!
Снимки: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Пилешко вретено
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Ябълки под сняг
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
Коментари към Зрази от тиква с плънка от кайма