Зрази от тиква с плънка от кайма

Необходими продукти:
1 средна тиква
1/2 чаена чаша грис
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
400 грама кайма смес
1 глава лук
сол и черен пипер
галета
олио
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, след което я настържете. Задушете в малко олио на среден огън, трябва да омекне. След това налейте прясното мляко и бавно добавете гриса, като бъркате старателно, за да не се получават бучки.
Свалете от котлона, нека се охлади.
През това време в отделен съд изпържете каймата с лука.
Когато тиквеното пюре се охлади, прибавете към него яйцата и разбъркайте. От тестото оформете плоски питки, в средата на всяка сложете по малко от каймата и направете зрази (продълговати кюфтета).
Оваляйте ги в галета и изпържете до образуването на златисто покритие от двете страни.
Добър апетит!
Снимки: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от хляб и коприва
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Доматена запеканка с кюфтета
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
Коментари към Зрази от тиква с плънка от кайма