Зрази от тиква с плънка от кайма
Необходими продукти:
1 средна тиква
1/2 чаена чаша грис
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
400 грама кайма смес
1 глава лук
сол и черен пипер
галета
олио
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, след което я настържете. Задушете в малко олио на среден огън, трябва да омекне. След това налейте прясното мляко и бавно добавете гриса, като бъркате старателно, за да не се получават бучки.
Свалете от котлона, нека се охлади.
През това време в отделен съд изпържете каймата с лука.
Когато тиквеното пюре се охлади, прибавете към него яйцата и разбъркайте. От тестото оформете плоски питки, в средата на всяка сложете по малко от каймата и направете зрази (продълговати кюфтета).
Оваляйте ги в галета и изпържете до образуването на златисто покритие от двете страни.
Добър апетит!
Снимки: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ЗА УРИНАРЕН ТРАКТ капсули * 30
ТЕЧЕН САПУН-ПЯНА ЗА РЪЦЕ ПАПИЛИОН ТИКВА 500 мл
ПРОСТАГАРД капсули * 50 НАТУРФАРМА
ЗОЯ МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Зрази от тиква с плънка от кайма