Зрази от тиква с плънка от кайма

Необходими продукти:
1 средна тиква
1/2 чаена чаша грис
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
400 грама кайма смес
1 глава лук
сол и черен пипер
галета
олио
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, след което я настържете. Задушете в малко олио на среден огън, трябва да омекне. След това налейте прясното мляко и бавно добавете гриса, като бъркате старателно, за да не се получават бучки.
Свалете от котлона, нека се охлади.
През това време в отделен съд изпържете каймата с лука.
Когато тиквеното пюре се охлади, прибавете към него яйцата и разбъркайте. От тестото оформете плоски питки, в средата на всяка сложете по малко от каймата и направете зрази (продълговати кюфтета).
Оваляйте ги в галета и изпържете до образуването на златисто покритие от двете страни.
Добър апетит!
Снимки: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Десерт от извара с шоколадов пълнеж и овесени ядки
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Тиквен чай с прясно мляко и канела
Коментари към Зрази от тиква с плънка от кайма