Арменски хляб Матнакаш
Необходими продукти:
500 грама брашно
300 мл вода
1 ч. л. суха мая
0,5 ч. л. захар
1,5 ч. л. сол
3 с. л. растително олио
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го смесете с маята, солта и захарта. Прибавете топлата вода и олиото. Замесете тесто. То ще бъде лепкаво, но не добавяйте повече брашно. Месете в продължение на 20 минути. Не пропускайте този момент, защото именно той е причината да се получи въздушен и порест хляб.
Оставете на топло за час и половина. След това разделете на 2 части и нека престои още 30 минути. Направете вдлъбнатини с пръсти по протежение на тестото.
Хлябът се пече около 30 минути при 220 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОПЕЛЕТО НА ИСТАНБУЛ - ЕЛИФ ШАФАК - ЕГМОНТ
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тутманик
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Цветни рулца от тортила питки
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
Коментари към Арменски хляб Матнакаш