Пита от черен хляб с три сирена и зелен лук
Необходими продукти:
200 - 230 грама черен хляб, нарязан на филии с дебелина
1 сантиметър
150 грама прясна моцарела
100 грама сирене чедър
50 грама пармезан
5 - 6 пера зелен лук
6 яйца
100 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба и сложете във фурната, за да се изсуши, след което нека изстине.
Нарежете моцарелата ситно, чедъра настържете с помощта на едро ренде, а за пармезана използвайте ситно.
Смесете яйцата със сметаната, разбъркайте до получаването на еднородна смес, съм нея прибавете нарязания зелен лук.
Подмажете подходяща форма с масло, подредете парчетата сух хляб, като ги застъпвате леко едно за друго.
Върху образувалата се основа разпределете сирената, започвайки от моцарелата, след това пармезана и завършете с чедър. Залейте равномерно всичко с комбинацията от яйца, сметана и зелен лук. Покрийте съда с найлоново фолио и приберете в хладилника за една нощ.
На сутринта махнете покритието и изпечете питата в загрята до 180 градуса в продължение на 30 - 40 минути до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНОРМ ОСТЕО капсули * 30
ФЛОРАДИКС АЛПЕНКРАФТ сироп 250 мл SALUS HAUS
НАКИТНИК САМОЗАЛЕПВАЩ СЕ РОТЕМЕЛ ЧЕРЕН
МИКРО СЕЛ ПРОТИВОСТАРЕЕЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЧЕРЕН ХАЙВЕР 75 мл
ЧЕРЕН ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Пита от черен хляб с три сирена и зелен лук