Питки със зелен лук

Необходими продукти:
350 грама брашно
200 милилитра вода
2 чаени лъжици сол
2 супени лъжици сусамово олио (може да замените със слънчогледово)
1 връзка зелен лук
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със солта, добавете сусаменото олио и налейте горещата вода на тънка струя.
Замесете еластично тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
Нарежете зеления лук и подсолете на вкус.
Когато извадите охладеното тесто, разточете и намажете с олио. След това разпределете равномерно лука и навийте руло, което нарежете на 12 равни парчета.
Всяко от тях приплескайте с длан и разточете немного тънко (с диаметър около 12-15 сантиметра).
Сгорещете слънчогледовото олио и изпържете в него питките до златисто от двете страни. Готовите поставяйте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Питки със зелен лук