Питки със зелен лук
Необходими продукти:
350 грама брашно
200 милилитра вода
2 чаени лъжици сол
2 супени лъжици сусамово олио (може да замените със слънчогледово)
1 връзка зелен лук
4 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със солта, добавете сусаменото олио и налейте горещата вода на тънка струя.
Замесете еластично тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
Нарежете зеления лук и подсолете на вкус.
Когато извадите охладеното тесто, разточете и намажете с олио. След това разпределете равномерно лука и навийте руло, което нарежете на 12 равни парчета.
Всяко от тях приплескайте с длан и разточете немного тънко (с диаметър около 12-15 сантиметра).
Сгорещете слънчогледовото олио и изпържете в него питките до златисто от двете страни. Готовите поставяйте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Питки със зелен лук