Питки със зелен лук

Необходими продукти:
350 грама брашно
200 милилитра вода
2 чаени лъжици сол
2 супени лъжици сусамово олио (може да замените със слънчогледово)
1 връзка зелен лук
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със солта, добавете сусаменото олио и налейте горещата вода на тънка струя.
Замесете еластично тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
Нарежете зеления лук и подсолете на вкус.
Когато извадите охладеното тесто, разточете и намажете с олио. След това разпределете равномерно лука и навийте руло, което нарежете на 12 равни парчета.
Всяко от тях приплескайте с длан и разточете немного тънко (с диаметър около 12-15 сантиметра).
Сгорещете слънчогледовото олио и изпържете в него питките до златисто от двете страни. Готовите поставяйте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пилешки дробчета с лук
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Цветни рулца от тортила питки
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Питки със зелен лук