Питка с лук и шунка

Необходими продукти:
3 глави лук
200-250 грама шунка
4 яйца
450 грама заквасена сметана
400-500 грама брашно
2-3 супени лъжици олио
4-5 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го ситно и изпържете до прозрачност в нагорещеното олио.
Шунката нарежете на малки кубчета, които изсипете при лука.
Разбъркайте и пържете заедно в продължение на 5 минути.
В отделен съд разбийте яйцата със заквасената сметана.
Прибавете брашното и направете тесто. Подсолете, ако желаете.
Овкусете плънката със сол и смлян черен пипер. Разбира се, може да добавите и ваши любими билки и подправки.
Раздерете тестото на 2 части, като едната да бъде 3 пъти по-малка от другата. По-голямата разточете с размера на формата, която ще използвате за печене на питата. Сложете на дъното на съда и разпределете равномерно плънката отгоре.
Малката част също разточете и нарежете на няколко ивици. Подредете ги върху лука и шунката, оформяйки мрежа.
Изпечете в загрята до 220 градуса за около 50 минути.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Питка с лук и шунка