Катлама (пържени питки с лук)

Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
1/2 чаена чаша вода
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица олио
За плънката:
1 глава лук
1 чаена лъжица сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените за направата му продукти, оформете го като топка и оставете да почива 30 минути.
Обелете и нарежете лука, подсолете с 1 чаена лъжица сол.
Разделете тестото на 2 части, покрийте едната с кърпа, а другата разточете тънко. Намажете пласта с олио и навийте руло.
Прокарайте точилката върху него, за да може да стане леко плоско,
след което навийте, както е показано на следващата снимка.
Оставете тестото да си почива, а през това време пригответе останалата половина по същия начин.
Когато приключите, разточете първото руло на пласт с дебелина 2-3 сантиметра. Поръсете с лук. Сложете количество на вкус, а ако предпочитате, добавете и зелени подправки по избор.
Отново навийте и нарежете рулото на парчета.
Обърнете ги с разреза към плота, поръсете с малко брашно и разточете, за да се получат плоски питки.
Изпържете ги в нагорещено олио под капак до образуването на златиста коричка от двете страни.
Остава да приготвите и втората част от тестото така.
Добър апетит!
Снимки: vasabi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
Коментари към Катлама (пържени питки с лук)