Катлама (пържени питки с лук)

Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
1/2 чаена чаша вода
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица олио
За плънката:
1 глава лук
1 чаена лъжица сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените за направата му продукти, оформете го като топка и оставете да почива 30 минути.
Обелете и нарежете лука, подсолете с 1 чаена лъжица сол.
Разделете тестото на 2 части, покрийте едната с кърпа, а другата разточете тънко. Намажете пласта с олио и навийте руло.
Прокарайте точилката върху него, за да може да стане леко плоско,
след което навийте, както е показано на следващата снимка.
Оставете тестото да си почива, а през това време пригответе останалата половина по същия начин.
Когато приключите, разточете първото руло на пласт с дебелина 2-3 сантиметра. Поръсете с лук. Сложете количество на вкус, а ако предпочитате, добавете и зелени подправки по избор.
Отново навийте и нарежете рулото на парчета.
Обърнете ги с разреза към плота, поръсете с малко брашно и разточете, за да се получат плоски питки.
Изпържете ги в нагорещено олио под капак до образуването на златиста коричка от двете страни.
Остава да приготвите и втората част от тестото така.
Добър апетит!
Снимки: vasabi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Използвайте лук при грип и настинка
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Цветни рулца от тортила питки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Бързи питки без месене
Коментари към Катлама (пържени питки с лук)