Катлама (пържени питки с лук)
Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
1/2 чаена чаша вода
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица олио
За плънката:
1 глава лук
1 чаена лъжица сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените за направата му продукти, оформете го като топка и оставете да почива 30 минути.
Обелете и нарежете лука, подсолете с 1 чаена лъжица сол.
Разделете тестото на 2 части, покрийте едната с кърпа, а другата разточете тънко. Намажете пласта с олио и навийте руло.
Прокарайте точилката върху него, за да може да стане леко плоско,
след което навийте, както е показано на следващата снимка.
Оставете тестото да си почива, а през това време пригответе останалата половина по същия начин.
Когато приключите, разточете първото руло на пласт с дебелина 2-3 сантиметра. Поръсете с лук. Сложете количество на вкус, а ако предпочитате, добавете и зелени подправки по избор.
Отново навийте и нарежете рулото на парчета.
Обърнете ги с разреза към плота, поръсете с малко брашно и разточете, за да се получат плоски питки.
Изпържете ги в нагорещено олио под капак до образуването на златиста коричка от двете страни.
Остава да приготвите и втората част от тестото така.
Добър апетит!
Снимки: vasabi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Салата от маслини и лук
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Тутманик
Коментари към Катлама (пържени питки с лук)