Пита с шунка, кашкавал и лук

Необходими продукти:
330-380 грама брашно
200 милилитра топла вода
3 грама суха мая
1/2 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица олио
За плънката:
200 грама заквасена сметана
1 яйце
2 скилидки чесън
2 супени лъжици олио
70-80 грама настърган кашкавал
100 грама шунка
1 глава лук
1 сладка чушка
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлата вода, прибавете захарта и оставете за 15 минути. След това добавете солта, олиото, брашното и замесете еластично тесто. Оставете го да си почива в продължение на 30 минути.
Направете плънката.
Към сметаната прибавете леко разбитото яйце и олиото.
Настържете кашкавала, шунката и чушката нарежете на ивици, лука - на полукръгчета, а чесъна намачкайте с преса.
Смесете съставките и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Разточете тестото много тънко върху пергамент и по повърхността разпределете плънката. Пренесете внимателно в тава и изпечете в предварително загрята до максимум фурна за около 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пилешки дробчета с лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Пита с шунка, кашкавал и лук