Картофени бомбички с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 200 грама картофи, сварени и пюрирани
- 100 грама брашно /или повече, в зависимост от консистенцията на картофеното пюре/
- 2 супени лъжици пармезан
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- сол и черен пипер на вкус
- шунка
- кашкавал
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете картофеното пюре с брашното, пармезана и бакпулвера.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и замесете меко и еластично тесто. Добавете още брашно, ако е необходимо.
- Разточете върху леко набрашнена повърхност и изрежете 12 диска с дебелина около 5 милиметра. Или повече, в зависимост от големината на формичката или чашата.
- Разпределете шунката и кашкавала върху половината от тях, а с останалите ги покрийте и притиснете ръбчетата, за да ги запечатате.
- Загрейте олио в голям тиган и изпържете картофените бомбички до златист цвят от двете страни.
- Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: giallozafferano.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Картоф
Коментари към Картофени бомбички с шунка и кашкавал