Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Кашкавалена пита със сирене и лук

Кашкавалена пита със сирене и лук

от 27 яну 2015г.
Кашкавалена пита със сирене и лук - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

200 грама брашно

100 грама масло

4 - 5 супени лъжици вода

 

За плънката:

200 грама кашкавал

100 - 150 грама сирене

100 грама лук

2 яйца

100 милилитра прясно мляко

100 милилитра готварска сметана

2 супени лъжици зехтин

1/2 чаена лъжица индийско орехче

1/2 чаена лъжица лют червен пипер

сол по желание

 

Начин на приготвяне:

Използвайте недълбока форма с диаметър 28 сантиметра.

Стрийте маслото с брашното, налейте водата и замесете твърдо тесто. Увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.

След това го разточете под формата на кръг върху плот, посипан с брашно. Размерът да бъде малко по-голям от този на дъното на съда, който ще използвате, за да може да се покрият и стените му с тесто.

Сложете го във формата и надупчете повърхността с помощта на вилица.

Поставете в загрята до 200 градуса фурна за 10 - 15 минути.

През това време нарежете лука на кубчета и го запържете до златисто в зехтина. Настържете кашкавала и сиренето. Смесете продуктите, овкусете с червения пипер.

Разбийте яйцата с миксер, прибавете към тях индийското орехче и сметаната, налейте млякото и разбийте с миксер.

Разпределете кашкавалената плънка върху полуготовия блат и покрийте с яйчната заливка.

Изпечете питата в загрята да 220 градуса фурна за около 20 - 25 минути.

Може да поднесете и топла, и студена.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Сиренки с маслини, кашкавал и сусам Сиренки с маслини, кашкавал и сусам
  • Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган
  • Фокача със сирене и лук Фокача със сирене и лук
  • Фокача с козе сирене, сушени домати и карамелизиран лук Фокача с козе сирене, сушени домати и карамелизиран лук
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
150.50лв.

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл

Безплатна доставка за България!
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.40лв.

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
16.90лв.

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
42.50лв.

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв.

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

Коментари към Кашкавалена пита със сирене и лук

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Кашкавалена пита със сирене и лук
    www.framar.bg 
    на 04 July 2025 в 06:50
    Коментирайте "Кашкавалена пита със сирене и лук"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Тиквички на фурна с домати и картофи
  • Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Пилешки дробчета с лук
  • Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2108 дни, 15 часа и 3 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2221 дни, 19 часа и 14 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 15 часа и 1 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 8 дни, 7 часа и 42 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 14 часа и 34 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 21 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАРОВИТА КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г

ЛЮКСЕОЛ ЧАЙ Ф-Р РАСТЕЖ КОСА * 30 337925

ЛЮКСЕОЛ МАСЛО СУХО КОСА/ТЯЛО 100мл 335419

КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО

БЕТИНА БАРТИ СВЕЖА МЕНТА ДУШ ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 17:45:48

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: Дамян Стоянов от 03 юли 2025г. в 17:15:49

Задължително ли е да купите подарък на лекуващия лекар/персонала след изписване от болницата?

Коментар на: Дафи от 03 юли 2025г. в 16:33:57

Ревматоиден артрит

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:11:03

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:09:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival