Кашкавалена пита със сирене и лук

Необходими продукти:
200 грама брашно
100 грама масло
4 - 5 супени лъжици вода
За плънката:
200 грама кашкавал
100 - 150 грама сирене
100 грама лук
2 яйца
100 милилитра прясно мляко
100 милилитра готварска сметана
2 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжица индийско орехче
1/2 чаена лъжица лют червен пипер
сол по желание
Начин на приготвяне:
Използвайте недълбока форма с диаметър 28 сантиметра.
Стрийте маслото с брашното, налейте водата и замесете твърдо тесто. Увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
След това го разточете под формата на кръг върху плот, посипан с брашно. Размерът да бъде малко по-голям от този на дъното на съда, който ще използвате, за да може да се покрият и стените му с тесто.
Сложете го във формата и надупчете повърхността с помощта на вилица.
Поставете в загрята до 200 градуса фурна за 10 - 15 минути.
През това време нарежете лука на кубчета и го запържете до златисто в зехтина. Настържете кашкавала и сиренето. Смесете продуктите, овкусете с червения пипер.
Разбийте яйцата с миксер, прибавете към тях индийското орехче и сметаната, налейте млякото и разбийте с миксер.
Разпределете кашкавалената плънка върху полуготовия блат и покрийте с яйчната заливка.
Изпечете питата в загрята да 220 градуса фурна за около 20 - 25 минути.
Може да поднесете и топла, и студена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Пилешки дробчета с лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Кашкавалена пита със сирене и лук