Кашкавалена пита със сирене и лук

Необходими продукти:
200 грама брашно
100 грама масло
4 - 5 супени лъжици вода
За плънката:
200 грама кашкавал
100 - 150 грама сирене
100 грама лук
2 яйца
100 милилитра прясно мляко
100 милилитра готварска сметана
2 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжица индийско орехче
1/2 чаена лъжица лют червен пипер
сол по желание
Начин на приготвяне:
Използвайте недълбока форма с диаметър 28 сантиметра.
Стрийте маслото с брашното, налейте водата и замесете твърдо тесто. Увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
След това го разточете под формата на кръг върху плот, посипан с брашно. Размерът да бъде малко по-голям от този на дъното на съда, който ще използвате, за да може да се покрият и стените му с тесто.
Сложете го във формата и надупчете повърхността с помощта на вилица.
Поставете в загрята до 200 градуса фурна за 10 - 15 минути.
През това време нарежете лука на кубчета и го запържете до златисто в зехтина. Настържете кашкавала и сиренето. Смесете продуктите, овкусете с червения пипер.
Разбийте яйцата с миксер, прибавете към тях индийското орехче и сметаната, налейте млякото и разбийте с миксер.
Разпределете кашкавалената плънка върху полуготовия блат и покрийте с яйчната заливка.
Изпечете питата в загрята да 220 градуса фурна за около 20 - 25 минути.
Може да поднесете и топла, и студена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Кашкавалена пита със сирене и лук