Фокача със сирене и лук

Необходими продукти:
120 грама сирене
7 грама суха мая
5 супени лъжици олио
2,5 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
250 милилитра вода
2 глави лук
400 грама брашно
2 чаени лъжици смес от любими подправки
Начин на приготвяне:
Сложете маята и 1/2 супена лъжица от захарта в половината от водата (топла), прибавете и малко брашно. Оставете за известно време, за да втаса. Когато това стане, прибавете останалите вода и брашно, олиото и замесете малко лепкаво тесто. Оставете на топло, за да втаса.
Лука нарежете на полукръгчета и изпържете на среден огън до полупрозрачност в нагорещеното олио. Сложете останалата захар и карамелизирайте лука.
Нарежете сиренето на кубчета 1х1 сантиметра.
Застелете дъното на тава с пергамент. Намазнете ръцете си и разпределете тестото в съда, без да разточвате, просто го разтеглете.
Поръсете повърхността с подправките и направете вдлъбнатини с пръсти, в които разпределете сиренето. Върху него сложете лука.
Изпечете фокачата в предварително загрята до 180 градуса фурна, а необходимото време е около 20-25 минути (докато се образува златиста коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Пилешки дробчета с лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Цветни рулца от тортила питки
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Фокача със сирене и лук