Фокача със сирене и лук

Необходими продукти:
120 грама сирене
7 грама суха мая
5 супени лъжици олио
2,5 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
250 милилитра вода
2 глави лук
400 грама брашно
2 чаени лъжици смес от любими подправки
Начин на приготвяне:
Сложете маята и 1/2 супена лъжица от захарта в половината от водата (топла), прибавете и малко брашно. Оставете за известно време, за да втаса. Когато това стане, прибавете останалите вода и брашно, олиото и замесете малко лепкаво тесто. Оставете на топло, за да втаса.
Лука нарежете на полукръгчета и изпържете на среден огън до полупрозрачност в нагорещеното олио. Сложете останалата захар и карамелизирайте лука.
Нарежете сиренето на кубчета 1х1 сантиметра.
Застелете дъното на тава с пергамент. Намазнете ръцете си и разпределете тестото в съда, без да разточвате, просто го разтеглете.
Поръсете повърхността с подправките и направете вдлъбнатини с пръсти, в които разпределете сиренето. Върху него сложете лука.
Изпечете фокачата в предварително загрята до 180 градуса фурна, а необходимото време е около 20-25 минути (докато се образува златиста коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Фокача със сирене и лук