Пита с лук, сирене и ябълка
Необходими продукти
За тестото:
125 грама масло
3 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжица сода
щипка сол
За плънката:
240 грама топено сирене
3 глави лук
1 кисело-сладка ябълка
3 яйца
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, стрийте до получаване на трохи, след това прибавете останалите продукти за тестото. Омесете, оформете го като топка и приберете за час в хладилника.
През това време направете плънката. Настържете сиренето или намачкайте с вилица (замразете предварително). Нарежете лука на полукръгчета и го запържете в растително олио.
Обелете ябълката, почистете от сърцевината със семената и настържете. Смесете лука, ябълката и сиренето, добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Разпределете тестото в подмазан с олио и посипан с брашно подходящ съд за печене, оформете "ограда" по стените с помощта на тестото. Изсипете готовата плънка и изпечете ястието при 180 градуса в продължение на 35 - 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Диета с ябълки за 7 дни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Пита с лук, сирене и ябълка