Пита с лук, сирене и ябълка

Необходими продукти
За тестото:
125 грама масло
3 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжица сода
щипка сол
За плънката:
240 грама топено сирене
3 глави лук
1 кисело-сладка ябълка
3 яйца
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, стрийте до получаване на трохи, след това прибавете останалите продукти за тестото. Омесете, оформете го като топка и приберете за час в хладилника.
През това време направете плънката. Настържете сиренето или намачкайте с вилица (замразете предварително). Нарежете лука на полукръгчета и го запържете в растително олио.
Обелете ябълката, почистете от сърцевината със семената и настържете. Смесете лука, ябълката и сиренето, добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Разпределете тестото в подмазан с олио и посипан с брашно подходящ съд за печене, оформете "ограда" по стените с помощта на тестото. Изсипете готовата плънка и изпечете ястието при 180 градуса в продължение на 35 - 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
Нов ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
Нов ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Пита с лук, сирене и ябълка