Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лучени питки

Лучени питки

Лучени питки - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама брашно
  • 1 чаена чаша вода
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици олио (за тестото)
  • 2 големи глави лук


Начин на приготвяне:

Замесете тесто от продуктите, с изключение на лука. То не трябва да бъде много твърдо, защото ще е трудно за разточване.

Възможно е да използвате по-малко брашно от посоченото количество, това зависи от сорта на продукта.

Оформете тестото като топка и го оставете да почива 20-30 минути.

тесто

След това го разделете на 2 части.

Покрийте едната с кърпа и оставете за момента. Другата разточете тънко и намажете с олио.

тесто

След това навийте на тънко руло.

тесто

Прокарайте точилката по дължината му, за да се сплеска.

тесто

Навийте, както е показано на следващата снимка.

тесто

Получава се спирала, която е добре да почине малко.

тесто

Разточете и нея, трябва да се превърне в кръгъл пласт с дебелина 2-3 милиметра.

тесто

По същия начин постъпете и с останалото тесто.

Лука нарежете ситно и подсолете.

лук

Разпределете го върху тестото.

лук

Може да поръсите и малко пресни зелени подправки, ако желаете. Оформете руло.

подправки

Нарежете го.

тесто

Поръсете всяко парче с брашно и разточете, за да направите плоски питки.

тесто

тесто

Изпържете ги до златисто в горещо олио.

питки

Обръщайте ги от двете страни около 4 пъти, за да може да се приготвят равномерно.

питки

 питки

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cook-marina.narod.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаСнимкиИсторияБотаникаДиети