Фокача с козе сирене, сушени домати и карамелизиран лук

Необходими продукти (за две фокачи с диаметър 24 см)
За тестото:
1 чаена чаша гъбен бульон (или вода)
1 чаена лъжица суха мая
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица сол
2 - 3 супени лъжици зехтин
2 чаени чаши пшенично брашно
1 чаена чаша ръжено брашно
За карамелизирания лук:
1 голяма глава лук (червен)
1,5 супена лъжица масло + зехтин
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица балсамов оцет
1 супена лъжица сухо червено вино
сол
черен пипер
За плънката:
75 грама козе сирене
5 - 6 сушени домата
Начин на приготвяне:
В случая се използва хлебопекарна за замесването на тестото. Налейте гъбения бульон, в него сложете маята, добавете двата вида брашно, сложете солта, меда, зехтина. Оставете хлебопекарната да свърши останалото, включвайки я на съответния режим за приготвяне на тесто с мая за 1 час и 30 минути. През това време карамелизирайте лука. Нарежете го на тънки плочки. Затоплете мазнината в подходящ съд, добавете лука и меда. След това налейте оцета, виното, сложете сол и черен пипер на вкус. Оставете на бавен огън, докато се изпари течността, като разбърквате. Лукът не трябва да става сух и да се запържва. Натрошете сиренето с ръце, сушените домати нарежете и смесете двата продукта.
Готовото тесто разделете на две части. Оформете фокачите, раздърпвайки с ръце. Сложете в подходящ съд и оставете тестото да втаса. Направете вдлъбнати по повърхността му с пръсти. Намажете със зехтин (може да използвате мазнината от сушените домати) и разпределете сместа от сирене и домати и карамелизирания лук в получените "дупки". Изпечете фокачите във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО ПРЕХОДНО КОЗЕ МЛЯКО 2 6+ месеца 400 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пилешки дробчета с лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
Коментари към Фокача с козе сирене, сушени домати и карамелизиран лук