Пита с домати, сирене и зелен лук

Необходими продукти:
250 грама сирене бри (или друго подобно)
1 яйце
2 пера зелен лук
250 грама готово бутер тесто
250 грама чери домати
Начин на приготвяне:
Измийте лука и го нарежете на тънки колелца, доматите измийте и подсушете. Разточете тънък пласт от тестото и от него изрежете два кръга с диаметър около 23 см.
Вземете подходяща тава и я намажете със студена вода. Сложете единия кръг, в средата поставете сиренето и го оградете с цели малки доматчета, поръсете с нарязания лук. Затворете с втория пласт тесто и с влажни ръце прищипете краищата. Намажете повърхността с леко разбито яйце. Изпечете във фурната при 220 градуса в продължение на 25 минути.
Когато извадите от фурната, изчакайте 5 минути и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
Коментари към Пита с домати, сирене и зелен лук