Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини
Необходими продукти:
400 грама меко козе сирене
6 мариновани лозови листа
няколко големи домата
100 грама зелени маслини без костилки
4 чаени лъжици пресни листа мащерка
2 чаени лъжици балсамов оцет
1 чаена лъжица дижонска горчица
6 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Намачкайте сиренето с вилица, прибавете към него 2 супени лъжици от зехтина, мащерката и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте и разделете сместа на 12 части.
Измийте лозовите листа от марината и ги подсушете. Разделете ги на половина. В средата на всяко (от матовата страна) сложете овкусеното сирене, навийте, оформяйки сарми. Сложете в подходящ съд с "шева" надолу. Намажете ги с малко зехтин и приберете в хладилника за час.
Останалия зехтин разбийте с оцета и горчицата, овкусете със сол и черен пипер.
Измийте доматите, нарежете ги на кръгчета и подредете в поднос или друг подходящ съд, полейте с получения сос.
Сармите изпечете на скара за около 2 минути от всяка страна и сложете върху доматите.
Нарежете маслините на кръгчета и украсете ястието.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО ПРЕХОДНО КОЗЕ МЛЯКО 2 6+ месеца 400 г
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Салата от маслини и лук
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини