Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Сарми от маруля с козе сирене

Сарми от маруля с козе сирене

Сарми от маруля с козе сирене - изображение

Необходими продукти:

16 големи листа маруля

100 грама меко козе сирене

60 грама пармезан

1 връзка микс от рукола, кресон, зелен лук, копър

шнит лук

1 малък морков

1 малка глава лук

1 стрък целина

1 чаша сухо бяло вино

1 яйце

4 с. л. зехтин

индийско орехче

смлян черен пипер

няколко зърна черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Запарете листата на пара за 2 минути и разположете върху чиста кърпа. Накълцайте лука, моркова, целината и ги запържете, докато омекнат в 3 с. л. мазнина на среден огън (10 минути). Оставете няколко стръка зелени подправки за украса, а останалото (без шнит лука) нарежете на ситно. Листата кресон накъсайте с ръце и прибавете към зеленчуците. Разбъркайте и сложете всичко на среден огън за 2 минути. След това изсипете зеленчуковата смес в купа, прибавете настъргания пармезан, натрошеното козе сирене и разбитото яйце. Овкусете със сол, пипер и разбъркайте. Потопете шнит лука за 30 секунди във вряща вода и подсушете. Получената плънка разпределете върху листата маруля и оформете сарми, които завържете със стъблата шнит лук.

Подредете сармите в леко подмазан съд със зехтин и пригответе на пара.

В тенджерка смесете 1 чаша вода и виното, добавете индийско орехче и черен пипер на зърна, изчакайте да заври. След това поставете съда със сармите в тенджерата, затворете с капак и оставете да се приготвят на слаб огън в продължение на 15 минути.

Когато бъдат готови, подредете в чинии, украсете със зелени подправки и поднесете.

Няколко предложения:

  • Като допълнение към тези сармички е много подходящ киселомлечен или сметанов сос. Може да използвате натурално кисело мляко с намачкан чесън и джоджен, например.
  • Пармезанът може да замените с всякакво неостро узряло сирене.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниБотаникаДиетиСпорт