Сарми от маруля с козе сирене
Необходими продукти:
16 големи листа маруля
100 грама меко козе сирене
60 грама пармезан
1 връзка микс от рукола, кресон, зелен лук, копър
шнит лук
1 малък морков
1 малка глава лук
1 стрък целина
1 чаша сухо бяло вино
1 яйце
4 с. л. зехтин
индийско орехче
смлян черен пипер
няколко зърна черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Запарете листата на пара за 2 минути и разположете върху чиста кърпа. Накълцайте лука, моркова, целината и ги запържете, докато омекнат в 3 с. л. мазнина на среден огън (10 минути). Оставете няколко стръка зелени подправки за украса, а останалото (без шнит лука) нарежете на ситно. Листата кресон накъсайте с ръце и прибавете към зеленчуците. Разбъркайте и сложете всичко на среден огън за 2 минути. След това изсипете зеленчуковата смес в купа, прибавете настъргания пармезан, натрошеното козе сирене и разбитото яйце. Овкусете със сол, пипер и разбъркайте. Потопете шнит лука за 30 секунди във вряща вода и подсушете. Получената плънка разпределете върху листата маруля и оформете сарми, които завържете със стъблата шнит лук.
Подредете сармите в леко подмазан съд със зехтин и пригответе на пара.
В тенджерка смесете 1 чаша вода и виното, добавете индийско орехче и черен пипер на зърна, изчакайте да заври. След това поставете съда със сармите в тенджерата, затворете с капак и оставете да се приготвят на слаб огън в продължение на 15 минути.
Когато бъдат готови, подредете в чинии, украсете със зелени подправки и поднесете.
Няколко предложения:
- Като допълнение към тези сармички е много подходящ киселомлечен или сметанов сос. Може да използвате натурално кисело мляко с намачкан чесън и джоджен, например.
- Пармезанът може да замените с всякакво неостро узряло сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Сарми от маруля с козе сирене