Питки с царевица, шунка и кашкавал

Необходими продукти:
300 грама сладка консервирана царевица
2 средни глави лук
2 яйца
4 супени лъжици брашно (с връх)
50 грама шунка
50 грама кашкавал
масло за пържене
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевицата, като оставите само 4 супени лъжици. Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте със солта, подправките и брашното, добавете ситно нарязания лук и разбъркайте всичко добре. След това в тази смес изсипете царевицата, 4 лъжици от сока на консервата, нарязаната на ситно шунка и настъргания на едро кашкавал. Разбъркайте хубаво. Разбийте белтъците, добавете и тях към получената комбинация. Внимателно разбъркайте всичко.
Загребвайте с помощта на супена лъжица от "тестото" и изпържете "питките" от двете страни в нагорещено масло до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 M МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Баница с майонеза, шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Питки с царевица, шунка и кашкавал