Картофени питки с царевица, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
400 грама картофи
1 яйце
2 супени лъжици брашно
2 скилидки чесън
70 грама кашкавал
3 супени лъжици зърна консервирана царевица
1 супена лъжица майонеза
подправка за зеленчуци, сол, черен пипер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги настържете с помощта на ситно ренде. Към тях прибавете яйцето, подправките, майонезата, настърганите скилидки чесън и брашното.
Смесете продуктите старателно.
Кашкавала нарежете на дълги ивици с приблизителни размери 2 х 4 сантиметра.
В нагорещеното олио слагайте по 2 супени лъжици от сместа и оформете като питки, като притиснете към дъното на съда с помощта на лъжица.
В средата на всяка поставете по едно парче кашкавал, а върху него по 1 чаена лъжица зърна консервирана царевица.
Затворете питките отново с картофената комбинация и нека се пържат до готовност от двете страни.
Поднесете с царевица.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 M МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
АМИКС УАКСИ ГОУ 2 кг
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
ДРЕНАКС ФОРТЕ МЕТАБОЛ ФАСТ саше * 20
Нов ПРОМОБИОТИНА МАСКА - БАЛСАМ ЗА КОСА С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Картофени питки с царевица, кашкавал и чесън