Картофени питки с кашкавал
Необходими продукти:
5 - 6 картофа
100 грама кашкавал
2 яйца
2 супени лъжици царевично брашно
100 - 150 грама галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате предварително, след това охладете. Обелете ги и настържете, добавете едното яйце, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте всичко добре.
Сложете брашното при картофите и замесете меко и еластично тесто.
Нарежете кашкавала на парчета, другото яйце разбийте с малко сол в купа.
От картофеното тесто оформете плоски питки, в средата на всяка поставете по парче кашкавал и придайте желаната форма.
Потопете в разбитото яйце, след това оваляйте в галета (може да повторите процедурата още 2 - 3 пъти, за да се получи по-плътна коричка) и изпържете в нагорещеното олио до златисто от всички страни.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г 6203
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Картофени питки с кашкавал