Пълнена пита с кайма, гъби и кашкавал
Необходими продукти:
за тестото
- 500 грама брашно
- 9 грама суха мая
- 200 милилитра прясно мляко
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 чаени лъжички сол
за плънката
- зехтин за запръжка
- 300 грама овкусена кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 150 грама нарязани пресни печурки
- 50 грама топено сирене
- 150 грама кашкавал
- сол и черен пипер за овкусяване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете сухата мая. В друг съд смесете зехтина, млякото, солта и захарта. Комбинирайте продуктите и направете тесто. Оставете да втаса, разточете кори и изрежете еднакви по големина триъгълници.
Подгответе тава, застелете я с хартия за печене и наредете тестените части една до друга, така че широките страни на фигурите да се застъпват. В тиган сгорещете 1-2 супени лъжици зехтин, запържете лука, каймата и гъбите.
Подправете с нарязаните скилидки чесън, магданоза, солта и черния пипер. Разбъркайте и добавете топеното сирене. Оставете сместа да къкри на слаб огън за 5-10 минути и я охладете. Разпределете я върху тестото, поръсете с кашкавал, завийте и подпъхнете краищата на триъгълниците.
Изчакайте да удвои обема си отново и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След готовност я завийте с влажна кърпа. Охладете, разрежете и поднесете питата, гарнирана с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: www.bakeatmidnite.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тутманик
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Пълнена пита с кайма, гъби и кашкавал