Запеканка от кайма с кашкавал

Необходими продукти:
300 грама кайма по ваш избор
3 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица масло
100 грама кашкавал
подправки по ваш избор, подходящи за овкусяване на каймата
Начин на приготвяне:
Сложете маслото на парченца на дъното на съда, който ще използвате за приготвяне на ястието. След това подправете каймата по ваш вкус и разпределете равномерен слой от нея в тавичката. Повърхността поръсете с настърган кашкавал, който покрийте със сметаната.
Поставете във фурната и изпечете при температура от 180 градуса (може и по-малко), докато се образува златиста коричка (около час - времето зависи от дебелината на слоя и от температурата на печене).
Може да поднесете с всякаква гарнитура: зеленчуци, картофено пюре, различни сосове или друго по ваш избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Огретен от тиквички с ориз
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Запеканка от кайма с кашкавал