Запеканка от кайма с кашкавал
Необходими продукти:
300 грама кайма по ваш избор
3 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица масло
100 грама кашкавал
подправки по ваш избор, подходящи за овкусяване на каймата
Начин на приготвяне:
Сложете маслото на парченца на дъното на съда, който ще използвате за приготвяне на ястието. След това подправете каймата по ваш вкус и разпределете равномерен слой от нея в тавичката. Повърхността поръсете с настърган кашкавал, който покрийте със сметаната.
Поставете във фурната и изпечете при температура от 180 градуса (може и по-малко), докато се образува златиста коричка (около час - времето зависи от дебелината на слоя и от температурата на печене).
Може да поднесете с всякаква гарнитура: зеленчуци, картофено пюре, различни сосове или друго по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Бутер баница с кайма
- Царевична запеканка със спанак
- Зеленчукова запеканка с извара
Коментари към Запеканка от кайма с кашкавал