Оризова запеканка с кайма

Необходими продукти:
250 г кайма смес
120 г кръглозърнест ориз
180 мл вода
60 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
подправки (по щипка индийско орехче, кориандър, джинджифил, червен и черен пипер, суха чушка, магданоз)
олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Смесете ориза с каймата, добавете яйцето, водата, млякото, подправките, разбъркайте. Ще се получи течна смес. Изсипете я в подходящ съд, подмазан с олио и сложете да се пече. Готовността преценете по плътността на запеканката (оризът ще поеме влагата, не трябва да остава никаква течност).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 200 мл
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
УЕЙТ УЪРЛД ИНТЕНЗИВ КОЛОН КЛИЙНС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Огретен от тиквички с ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Оризова запеканка с кайма