Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
Необходими продукти:
- 3 тиквички
- 100-150 грама кайма
- 2 супени лъжици кайма
- 3-4 домата
- 150 грама кашкавал
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза и го смесете с каймата, подправете и разбъркайте.
Тиквичките нарежете на кръгчета не по-дебели от 5 милиметра, а доматите на още по-тънки парчета.
Върху всяка тиквичка сложете по 1 лъжица кайма, последвана от домат.
Подредете така "сглобените" продукти в тава, като поставяте плътно получените трислойни части, които трябва да "лежат" настрани.
В купа смесете доматеното пюре и заквасената сметана, налейте 200 милилитра вода, подсолете и разбъркайте.
С този сос залейте съдържанието на тавата, която поставете в нагорещена при 200 градуса фурна.
След 5-7 минути поръсете ястието с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната.
Тридесет минути по-късно запеканката ще бъде готова за консумация.
Да ви е много вкусно!
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Хрупкав хаш браунс с картофи
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Пълнена пита с кайма, гъби и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
Коментари към Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна