Веган запеканка със зелен фасул и лук
    Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
 - 230 грама гъби, нарязани
 - 1/2 чаша лук, наситнен
 - 4 чаши замразен зелен фасул
 - 2 чаши зеленчуков бульон (или друг)
 - 1 чаша бадемово мляко, неподсладено (или друго)
 - 1/4 чаша брашно
 - 1 супена лъжица соев сос
 - 1 чаена лъжичка черен пипер
 - 1/2 чаена лъжичка морска сол
 - 1 чаша веган печен лук
 
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и запържете гъбите и лука, като бъркате често, докато гъбите не отделят течността си. Добавете зеления фасул, зеленчуковия бульон и оставете течността да кипне.
Разбъркайте в купа 3/4 чаша от бадемовото мляко с брашното и изсипете в тенджерата със зеления фасул. Гответе, като разбърквате често, докато сместа се сгъсти (2-3 минути).
Ако сосът изглежда твърде гъст, добавете 1/4 чаша бадемово мляко. Овкусете със соевия сос, черния пипер и солта.
Прехвърлете в тавичка за печене, поръсете с хрупкавия веган печен лук и запечете за 20-25 минути или докато лукът стане златистокафяв.
Приятен апетит!
Източник: 
                            
                                                eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от зърнени и бобови култури
 - Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
 - Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
 - Хрупкав хаш браунс с картофи
 - Зеленчукова запеканка с извара
 - Огретен от тиквички с ориз
 - Спанак с лук, домати и яйца
 - Запеканка от кейл с масло и кашкавал
 - Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
 - Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
 - Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
 
Коментари към Веган запеканка със зелен фасул и лук