Салата от зелен фасул с моркови
Необходими продукти:
200 г бланширан зелен фасул
1 голям морков
3 - 4 с. л. растително олио
2 скилидки чесън (по желание)
1 - 2 с. л. сусам
1 ч. л. смлян червен пипер
ябълков оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете моркова на едро, към него прибавете червения пипер, малко сол и ябълков оцет. Ако желаете сложете и чесън. Разбъркайте всичко това и оставете за 30 минути, за да се поемат вкусовете и ароматите. През това време изпържете зеления фасул до готовност и оставете да изстива. Ако е необходимо, по време на пърженето, налейте малко вода. След това в голяма салатиера смесете моркова и зеления фасул, сложете магданоз, ако искате, малко сол и поръсете със сусама. Семената може леко да запечете, за да придобият жълтеникав оттенък и да станат по-вкусни.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
- Вижте 5 здравни ползи от консумацията на зелен фасул
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
Коментари към Салата от зелен фасул с моркови