Зелен и жълт боб с чесън и лимон

Необходими продукти:
- 225 грама зелен боб
- 225 грама жълт боб на шушулка
- 2 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- сокът от половин лимон
- сол и черен пипер
- 1 супена лъжица чили сос
- 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
- лют пипер на люспи по желание
- 1/2 чаена чаша свеж магданоз
- 1 супена лъжица свежа мащерка
- пармезан за гарниране
Начин на приготвяне:
Сложете двата вида боб в купа и сложете 125 милилитра вода. Гответе в микровълнова фурна за 8-10 минути, почти до готовност.
Разтопете 1 супена лъжица масло в тиган. Добавете нарязания магданоз, мащерката, чесъна подправките и боба, гответе около 4-5 минути. Накрая сложете останалата 1 супена лъжица боб. Полейте с лимоновия сок, лютия сос и зеленчуковия бульон. Изчакайте соса да се редуцира.
Сервирайте ястието топло, поръсено с пармезан и гарнирано с няколко резена лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Препечен зелен боб с чесън
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
- Рулца от запечен бекон със зелен фасул
- Салата от зелен фасул, спанак и домати
- Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
Коментари към Зелен и жълт боб с чесън и лимон