Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зелен и жълт боб с чесън и лимон

Зелен и жълт боб с чесън и лимон

Зелен и жълт боб с чесън и лимон - изображение

Необходими продукти:

  • 225 грама зелен боб
  • 225 грама жълт боб на шушулка
  • 2 супени лъжици масло
  • 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • сокът от половин лимон
  • сол и черен пипер
  • 1 супена лъжица чили сос
  • 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
  • лют пипер на люспи по желание
  • 1/2 чаена чаша свеж магданоз
  • 1 супена лъжица свежа мащерка
  • пармезан за гарниране

Начин на приготвяне:

Сложете двата вида боб в купа и сложете 125 милилитра вода. Гответе в микровълнова фурна за 8-10 минути, почти до готовност.

Разтопете 1 супена лъжица масло в тиган. Добавете нарязания магданоз, мащерката, чесъна подправките и боба, гответе около 4-5 минути. Накрая сложете останалата 1 супена лъжица боб. Полейте с лимоновия сок, лютия сос и зеленчуковия бульон. Изчакайте соса да се редуцира.

Сервирайте ястието топло, поръсено с пармезан и гарнирано с няколко резена лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл