Препечен зелен боб с чесън

Необходими продукти:
- 500 грама зелен боб
- 1/2 глава чесън - непочистена и разрязана на половина през средата
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 супена лъжица паста хариса
- 3/4 чаена лъжица семена от кимион
- 1 супена лъжица оцет "шери"
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти, с изключение на оцета, в подходяща малка тавичка и разбъркайте, за да се овкусят всички шушулки боб.
Обърнете чесъна с отрязаната страна на долу и печете на средното ниво на фурната на 180 градуса, за около 1 час до готовност. Поръсете с оцет Шери и сервирайте ястието като гарнитура към месо.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Зелен фасул с домати и чесън на фурна
- Задушен зелен фасул с лук, домати и риган
- Пастет от зелен боб и грах
- Салата от зелен боб с нахут, орехи и сирене
Коментари към Препечен зелен боб с чесън