Препечен зелен боб с чесън
Необходими продукти:
- 500 грама зелен боб
- 1/2 глава чесън - непочистена и разрязана на половина през средата
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 супена лъжица паста хариса
- 3/4 чаена лъжица семена от кимион
- 1 супена лъжица оцет "шери"
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти, с изключение на оцета, в подходяща малка тавичка и разбъркайте, за да се овкусят всички шушулки боб.
Обърнете чесъна с отрязаната страна на долу и печете на средното ниво на фурната на 180 градуса, за около 1 час до готовност. Поръсете с оцет Шери и сервирайте ястието като гарнитура към месо.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Вижте 5 здравни ползи от консумацията на зелен фасул
- Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
- Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Зелен боб с гъби и пармезан
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
Коментари към Препечен зелен боб с чесън