Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Препечен зелен боб с чесън

Препечен зелен боб с чесън

Препечен зелен боб с чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама зелен боб
  • 1/2 глава чесън - непочистена и разрязана на половина през средата
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 1 супена лъжица паста хариса
  • 3/4 чаена лъжица семена от кимион
  • 1 супена лъжица оцет "шери"
  • сол

Начин на приготвяне:

Сложете всички продукти, с изключение на оцета, в подходяща малка тавичка и разбъркайте, за да се овкусят всички шушулки боб.

Обърнете чесъна с отрязаната страна на долу и печете на средното ниво на фурната на 180 градуса, за около 1 час до готовност. Поръсете с оцет Шери и сервирайте ястието като гарнитура към месо.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл