Салата от зелен фасул с яйца и чесън
Необходими продукти:
- 400 грама зелен фасул
- 4 яйца
- 1 супена лъжица масло
- 1-2 скилидки чесън
- майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, залейте ги със студена вода, за да се охладят по-бързо и ги обелете.
Зеления фасул почистете от ненужните части и го нарежете. Сложете го във вряща подсолена вода и нека се приготвя до омекване (5-10 минути). Отцедете течността с гевгир.
Сгорещете чаена лъжица масло в тиган, добавете фасула и го пържете 5 минути, разбърквайки. Прехвърлете в салатиера, сложете намачкания чесън, нарязаните яйца, подсолете и овкусете с малко майонеза.
Разбъркайте и поднесете салатата.
Добър апетит!
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Зелен фасул с домати и чесън на фурна
- Салата от зелен фасул с моркови
- Препечен зелен боб с чесън
Коментари към Салата от зелен фасул с яйца и чесън