Зелен фасул с бекон и сварени яйца

Необходими продукти:
- 600 грама зелен фасул
- 120 грама нарязан на тънки парчета бекон
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 4 сварени яйца
- зехтин
- винен оцет
- сол
Начин на приготвяне:
Отрежете острите краища на зеления фасул, а самите шушулки нарежете на няколко парчета в зависимост от дължината им (около 5 сантиметра всяко). След това измийте под студена течаща вода.
Налейте вода в тенджера, подсолете и поставете върху котлона. Щом кипне, в нея изсипете фасула и го варете в продължение на 10 минути.
През това време направете соса.
Изпържете в зехтина ситно нарязаните чесън и лук. Когато станат златисти, добавете парченцата бекон и пържете още 5 минути.
Отцедете готовия фасул от водата и го изсипете в съда с лука и бекона. Разбъркайте (без да изключвате котлона), напръскайте обилно с оцет и тогава разпределете ястието в чинии.
Обелете сварените яйца, разрежете ги на четири и украсете с тях порциите. Накрая полейте всяка със зехтин.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: the-spain.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Препечен зелен боб с чесън
- Салата от зелен фасул, спанак и домати
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
- Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Салата със зелен боб, риба тон и яйца
Коментари към Зелен фасул с бекон и сварени яйца