Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Зелен фасул с бекон и сварени яйца

Зелен фасул с бекон и сварени яйца

Зелен фасул с бекон и сварени яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама зелен фасул
  • 120 грама нарязан на тънки парчета бекон
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 4 сварени яйца
  • зехтин
  • винен оцет
  • сол


Начин на приготвяне:

Отрежете острите краища на зеления фасул, а самите шушулки нарежете на няколко парчета в зависимост от дължината им (около 5 сантиметра всяко). След това измийте под студена течаща вода.

Налейте вода в тенджера, подсолете и поставете върху котлона. Щом кипне, в нея изсипете фасула и го варете в продължение на 10 минути.

През това време направете соса.

Изпържете в зехтина ситно нарязаните чесън и лук. Когато станат златисти, добавете парченцата бекон и пържете още 5 минути.

Отцедете готовия фасул от водата и го изсипете в съда с лука и бекона. Разбъркайте (без да изключвате котлона), напръскайте обилно с оцет и тогава разпределете ястието в чинии.

Обелете сварените яйца, разрежете ги на четири и украсете с тях порциите. Накрая полейте всяка със зехтин.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: the-spain.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовини